FRUKOST

Något jag har allra svårast för är att äta tidigt på morgonen, frukost. Jag har MYCKET lättare för att äta något klockan elva på kvällen än halv sju på morgon. Det känns som om man "förstör" dagen så tidigt liksom, bättre att 'spara' kalorierna till senare. Förr var det inte ovanligt, snarare en vana, att äta första målet vid typ klockan tre på eftermiddagen? Efter skolan, då åt jag 'frukost'. Ni vet när alla höll på med periodisk fasta? Då jag var som sjukast i huvudet gick jag också på det. Tanken är ju egentligen att man ska äta MYCKET under sitt ätfönster men det var mer bara en ursäkt för mig själv att jag skulle gå hungrig och fasta på dagen.
 
Jag vägrade (och har fortfarande inte) insett att mitt tankesätt var sjukt och inte normalt. Jag hade alltid massa ursäkter "NEJ jag äter inte nyttigt för att jag vill gå ner i vikt, jag bantar inte. Jag är hälsosam". Det är BRA att vara hälsosam, men det var inte vad jag var, utan anledningen till att jag åt som jag gjorde VAR ju för att gå ner i vikt, inget annat.
 
Numera äter jag alltid frukost, men det var sjukt svårt att börja. Kan fortfarande inte tänka mig en stor frukost. Inte ens nu när jag kör med dryckerna. Dricker oftast 1 till frukost, kan dricka 3-4 på kvällen på raken men det skulle jag aldrig någonsin kunnat göra precis då jag vaknat. Jag 'sparar' helst så mycket som möjligt till kvällen, till sist liksom. Alltid när jag planerade mina måltider i dendär jävla kaloriappen dag för dag förut, la jag ju det största målet sist. Valet var ju mellan att gå hungrig då på dagen eller sedan på kvällen. Jag försöker bryta det mönstret nu, men det är svårt.
Visa fler inlägg